fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Varnost ali sploh obstaja?

Zadnje čase mi skoraj vsak dan prekriža pot informacija o bolečini v križu. Ko prejmem večkrat en in isti podatek se mi sproži alarm, saj pričnem razmišljati, kaj mi želi le ta sporočiti. V ta namen sem se najprej lotila pogleda iz duhovnega vidika in sicer po Louise L. Hay sam križ predstavlja občutek varnosti, občutek stabilnosti in je povezan s koreninami, torej našimi predniki. Če še malo bolj razčlenimo je bolečina v križu povezana s finančno stabilnostjo in strahom pred tem, kako boš preživel/a, ter poravnala »dolgove«. Povezan je z neizraženo jezo v otroštvu, povezan je z vlogo žrtve ter nenehno kontrolo nad življenjem.

Če se vrnemo v dobo naših prednikov je jasno in znano, da so se morali veliko boriti, da so dosegli varnost, ki jo imamo danes (vsaj v naši deželi). Veliko so morali potlačiti in pretrpeti, veliko jeze je bilo zatrte, borili so se za boljši jutri. Seveda, ker niso znali drugače so tudi nas tako učili. V prvi vrsti so nas učili, da je varnost nekaj kar si pridobiš, če imaš denar. Denar je sredstvo s katerim si lahko varnost kupimo. A je temu res tako? Kaj je dejansko varnost? Stric »Google« pravi, da je varnost stanje, ko smo zavarovani oz. obvarovani pred nevarnostjo ali izgubo. Do kam sega meja, ko se čutimo zares varni? Kaj potrebuje človek ali bolje rečeno duša, da je srečna in izpopolnjena? Sama bi rekla, da definitivno ne denarja kot takega. Denar je sredstvo za izmenjavo, če se še malo poigram s pomenom besede, SSKJ pravi, da je plačilno sredstvo in merilo vrednosti. Merilo vrednosti? Nam denar res določa vrednost, smo ljudje res tako malo vredni, da nam papir določa vrednost? Zato pravim, da je občutek ali strah pred izgubo le tega odveč, saj je bistvo trenutkov in sreče v stvareh, ki te radostijo in polnijo, denar je le posledica tega.

Se strinjam popolnoma, da je sistem tako narejen, da brez denarja ne bo šlo in je prav tako, želim samo prebuditi v tebi, da ti denar ne more določati vrednosti, ker ti nisi denar. Ti si edinstven/a in unikaten/na, predvsem pa je tvoj namen tukaj globlji. Verjamem, da je to težko razumeti, ko si navajen delovati po vzorcu »samo, če trdo delaš in garaš, lahko imaš«.

Ste že kdaj delali nekaj kar vas res veseli in polni ter za to dobili plačilo, kako ste se takrat počutili? Oziroma, hodite v službo ali delate nekaj kar vas ne veseli in na koncu dobite plačilo, kaj vam tisti denar pomeni? Občutek varnosti ti da, ko si povezan sam s seboj in delaš tisto kar te radosti, tisto kar čutiš, da je tvoje poslanstvo ali želja.

V astrološki karti je vse to vidno v hišah povezanimi s financami, predvsem pa se sama veliko bolj osredotočam na to, koliko se posameznik ceni in spoštuje, saj kot sem že zgoraj napisala je denar le posledica tega. Opazujte uspešne ljudi, ki »imajo«, so odločni in samozavestni, verjamejo vase in vedo, kaj si želijo, zato to tudi privlečejo v svoje življenje. Vzorec in recept je za vse enak, verjemi vase in uspelo ti bo!

Add Comment

Verjamem.com © 2024