fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Želite polni ali prazen rezervoar?

Poznaš občutek, ko se zjutraj zbudiš in greš s težkim srcem v nov dan, saj veš, da se prebujaš, ker odhajaš nekam kamor ti ni za iti? Da se sama nikoli s tem nisem soočila bom težko zanikala, saj menim, da smo še vsi naredili ali počeli nekaj kar nam ni najbolj dišalo. Če se ti to zgodi enkrat toliko bom zamahnila z roko in ti čestitala. Če pa se ti to dogaja pogosto je čas, da premisliš o sebi in svojem načinu delovanja. Nezadovoljstvo je stvar, ki se kopiči v nas, je nekaj kar se poglablja in narašča. Če misliš, da bo izginilo samo od sebe, se motiš. Nezadovoljstvo je nekaj kar je v tebi in je del tebe, ni del okolice ali oseb, ki so v tvojem življenju. Žena, mož, sodelavec, otrok in ostale osebe, ki so v tvojem življenju namesto tebe ne bodo mogli narediti nič. Edino kar lahko naredijo, je, da ti odslikavajo tvoje nezadovoljstvo in verjemi, da je to darilo, ki ti ga podarjajo. Zakaj? Več razkrijem v nadaljevanju.

Tudi sama sem hodila v službo v kateri sem »porabila« vso svojo energijo, kjer sem čutila, da nisem cenjena in spoštovana. Vsak dan sem odhajala na delovno mesto s cmokov v grlu in jezo do takratne vodje oziroma vodstva. Spraševala sem se, kaj delam narobe in zakaj vsa moja energija odteka, če pa se toliko trudim. Danes razumem, saj vem, da so mi takratni direktorji, šefi, sodelavci in vsi, ki so stopali po moji poti kazali nekaj kar je bilo v meni – nisem se cenila in nisem verjela vase. Ampak kako doseči, da se ceniš in verjameš vase? To vprašanje sem si zastavljala znova in znova, in kljub temu, da sem o osebni rasti in zaupanju vase prebrala veliko knjig, udeležila našteto predavanj se ni zgodilo čez noč in se tudi ne bo. Prav tako lahko garantiram, da se tudi meni še kdaj zamajejo tla pod nogami. Preizkušnje se dogajajo vsak dan, to so »drobni nagajivčki«, ki želijo preveriti ali si siguren v to kar delaš in v to kar govoriš. Zato bi vas želela potolažiti in pomiriti, saj se večini nas to dogaja. Če ste na točki, ko se trudite in mislite, da je vse skupaj odveč se motite. Moje gonilo je vztrajnost, in to je ena glavnih sestavin za dosego kateregakoli cilja, ki ga imamo v življenju. Danes ne bi razumela kaj si želim delati, ne bi razumela kaj me polni in ne bi razumela kaj pomeni verjeti vase, če ne bi hodila po tej poti. Vse preizkušnje, tako osebne kot karierne so bile vredne, še enkrat bi se spotikala in hodila po isti poti, saj sem od teh čudovitih oseb in preizkušnjah spoznala marsikaj o sebi, o svojem delovanju ter o temu kaj želim in kaj ne želim postati.

Nekaj dni nazaj sem kot nalašč srečala uslužbenca, ki je svoje delo opravljal s takim odporom, da je to opazilo še ostalih deset oseb, ki je bilo v prostoru. Spomnil me je name, ko sem svojo jezo do sebe, še enkrat napišem, da se vcepi »jezo do sebe«, ker ne opravljam tistega kar si želim valila na stranke, sodelavce in vodje. Kaj so oni krivi, sem se velikokrat po izbruhu globoko v sebi spraševala. Vendar je bilo močneje od mene in takrat žal drugače nisem znala kot tako, da sem svojo jezo stresala nanje, danes, ko razumem, mi je žal. Svoje stranke na svetovanjih, ki pridejo k meni z vprašanjem o poslanstvu večkrat vprašam: » je tvoj rezervoar, ko prideš iz službe poln ali prazen?« Kaj dejansko s tem mislim? Če opravljate delo, ki vas veseli, se s tem napolnite in ste skladni sami s seboj, tukaj imam v mislih, da se cenite, ne dovolite nespoštovanja in opravljate tisto kar vas resnično veseli. Takrat se vaš rezervoar napolni in pridete domov k partnerju, otrokom, družini 100-odstotni. Popoldan imate energijo, da ste s svojo družino, težje vas razjezijo in vržejo iz tira. Opazujte se, ko ste resnično srečni, vas takrat otrok uspe takoj razjeziti, ko po nesreči polije sok po kavču? Skoraj 99% sem, da ne.

Kaj pa, ko je vaš rezervoar prazen? Takrat pridete domov in je prva stvar katero čutite, da morate naredite ta, da svojo stisko in gnev stresete na partnerja ali otroka. Takrat veste, da ste doma lahko to kar ste v resnici oziroma bolje rečeno ste lahko brez zavor. V karti predstavlja naše sončno znamenje (horoskop) nas, to kar se želimo pokazati pred svetom, to kar želimo postati, velikokrat rada rečem, da je to neka maska, ki jo nosimo pred svetom. Kakšni pa smo doma, v krogu naše družine, ko maske padejo? Takrat se obnašamo kot nakazuje naša Luna v naših kartah, takrat smo lahko to kar smo, saj je dom naša sveta celica in prav je tako. Družina je tista v kateri se čutimo varni in ljubljeni (tako bi moralo biti za vsakega otroka in vsakega odraslega), vendar velikokrat prizadenemo prav naše najbližje in to je tisto kar želim poudariti danes v tem zapisu. Spoznajte se, ugotovite zakaj delujete kot delujete, napolnite vaše rezervoarje, da boste imeli energijo zase in posledično za osebe, ki vam v vašem življenju pomenijo največ. Odpri svoje srce in verjemi.

Verjamem.com © 2024