fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MOTIV

Vsak od nas ima svoj motiv, vsak od nas se globoko v sebi zaveda, zakaj dela to kar dela oziroma kaj so njegovi vzgibi, da živi. 

Motivacija nam narekuje smer našega ravnanja, na kratko je motivacija enaka premikanju. Za se premikati pa potrebujemo akcijo. Akcija je rezultat naše motivacije. Motivacija – akcija – cilj. 

Motivacija je lahko zunanja ali notranja, tukaj ni prav ali narobe. Če je motivacija notranja je vir znotraj nas in vso energijo črpamo od znotraj, pomirjeni smo sami s seboj, ker zaupamo in verjamemo vase in svoje sposobnosti. 

Če je motivacija zunanja je trajanje le te krajši čas, povezana je s pritiski ali strahom, predvsem takrat, ko ciljem, ki smo si jih zastavili nismo kos. Z zunanjo motivacijo smo usmerjeni na zadeve, ki so tam zunaj. Bistvo pa je skrito očem, je notri.

Ko se mi je tistega čarobnega dne v mislih prikradla beseda astrologija, je bilo moje vprašanje pred tem: »kakšen je moj namen tukaj na Zemlji«. O moji izkušnji sem več napisala tukaj https://www.verjamem.com/o_meni/ ali tukaj https://www.moia.in/verjamem-ester-mikolic/?fbclid=IwAR1N535Ukz2A5np5Kj0Sy6C4ArgRMotzTF9uS3IaCcqibhLMX7KrkjJ82Uo.

S tem vprašanjem sem se odprla vesolju, ki mi je namenilo odgovor. Spoznala sem astrologijo, saj sem s pomočjo le te pričela razumeti svoje delovanje, ter zakaj se mi dogajajo določene zadeve. Če potegnem črto sem želela bolje spoznati sebe in svoje delovanje. V obdobju, ko sem si postavila to čarobno vprašanje sem iskala odgovore zase, saj sem bila v stiski, ko me je bilo strah minljivosti in obstoja na tem svetu. Vem, tisti, ki so to lekcijo že presegli bodo rekli, da sem potrebovala “pripomoček”, da sem prišla do odgovora. Se strinjam, potrebovala sem astrologijo, da sem razumela svoje delovanje. Danes, ko razumem delček tega, vem, da je to proces, ki ga vsak od nas potrebuje, nekateri s knjigami, nekateri preko bolezni, nekateri preko učiteljev, jaz sem svoj proces le tega spoznala z izkušnjami ter delno prav z astrologijo.

V astrološki karti je akcija, ki jo posameznik vlaga v svoje cilje in napore prikazana s planetom Mars, na kakšen način pa to počnemo opisuje znamenje v katerem je Mars. Cilje in življenjsko pot, lahko bi rekli tudi motiv/vzgib/razlog, ki jih imamo in jih želimo izpolniti v tem življenju pa prikazuje naše Sonce, kako to izražamo pa ponovno opisuje znamenje v katerem je naše Sonce. 

Moj motiv, da delam to kar delam je odkrivanje sebe, svojega delovanja, zakaj potrebujem to kar potrebujem in kaj sem sposobna preseči skozi lastne izkušnje. Nenazadnje sem v svoji karti prav jaz to Sonce. To počnem tako, da pridobivam znanje skozi astrologijo in psihologijo, zato se moje Sonce nahaja prav v hiši astrologije. Skozi astrologijo sem želela odkriti sebe. Moje Sonce se nahaja v znamenju raka, zato tukaj nastopi psihologija in potreba po pomoči drugim je toliko bolj močnejša, saj je v meni želja pomagati, materinski čut ter toplina. 

Skozi stranke dobivam tudi sama veliko, saj vedno dobim točno take stranke kot jih potrebujem. To je enost, jaz dam in istočasno dobim nazaj. Skozi vas se tudi sama učim veliko o sebi. Duša je svobodna, ne potrebuje potrditve, ne potrebuje »pripomočkov«. To je tisto do česar strmimo vsi globoko v sebi, da smo svobodni, da si dovolimo biti samo mi, brez vseh oklepov, strahov in omejitev. 

Ko sem prejela pred par dnevi vprašanje, kaj je moj motiv sem okamenela, ker si nisem dovolila slišati svojega srca. Ponovno se je vklopil razum in želel razumeti, namesto, da bi samo čutila svoje srce kar mi govori. Danes po pogovoru z zelo dobro prijateljico se je odklenilo, nezavedno me je peljala skozi proces, da sem slišala odgovor srca in za to sem neizmerno hvaležna.

Hvala Maja za globoko vprašanje in hvala Helena za globok proces. Predvsem pa hvala tebi, ker bereš moj zapis in me spremljaš. 

Kakšen je tvoj motiv? Če ga želiš spoznati se naroči na svetovanje https://www.verjamem.com/svetovanje/.

Verjemi in odpri svoje srce. 

Verjamem.com © 2024